Pécsi Tudományegyetem

Tanárképző Központ

 

PTE önálló szervezeti egység

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A Tanárképző Központ (TK) az Egyetem önálló szervezeteként működik. Szakmai és törvényességi felügyeletét a rektor látja el az oktatásért felelős rektorhelyettesen keresztül, a Szenátus által jóváhagyott gazdálkodási keretek között.

A Tanárképző Központ biztosítja egyetemen a pedagógus- és tanárképzés szakmai, tartalmi, szervezeti és tudományos feladatainak összehangolását, valamint az elméleti és gyakorlati képzés szervezését. A Tanárképző Központ tevékenysége a pedagógus -és tanárképzés valamennyi képzési szintjén (alapképzés, mesterképzés, szakirányú továbbképzés, pedagógus továbbképzés, a tanárképzéssel kapcsolatos gyakorlati képzés, felsőoktatási szakképzés) megvalósuló képzésre kiterjed.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja székhelye és irodája az egyetem Rektori Hivatalában található, címe: 7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.

A Tanárképző Központ a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi képzési központjában alközpontot is működtet. Az Alapfokú Pedagógusképző Központ (APA) feladatai: a PTE KPVK Pedagógusképző Intézetéhez tartozó alapképzési (BA) szakok (csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, óvodapedagógus német nemzetiségi szakiránnyal, tanító, tanító német nemzetiségi szakiránnyal) támogatása, az alapfokú pedagógusképzés tartalmi, szervezeti és tudományos feladatainak összehangolása, az elméleti és gyakorlati képzés szervezése, továbbképzések indítása.

You shall not pass!