'56-ról hitelesen Tanári és Diákpályázat

Nyomtatóbarát változatPDF változat

’56-ról hitelesen                                                                    Pályázati felhívás történelemtanárok számára

A Blinken OSA Archívum és a Történelemtanárok Egylete pályázatot hirdet tanárok számára. A pályázat célja, hogy az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján, elsődleges film-, kép-, hang-, és írásos dokumentumok segítségével, hitelesen, a diákok számára érthető és átélhető módon mutassák be a forradalom korát, törekvéseit, eseményeit, következményeit.

 

Kódold a múltat! 1956 remixelve                                      Pályázati felhívás diákok számára

 

Nem igazán érdekel a történelem, de mestere vagy az új médiának és a közösségi platformoknak? Netán programozni is tudsz? Akkor ez a felhívás neked szól! Ha úgy gondolod, hogy technikai újítással izgalmasabbá lehet tenni a történelem, a múlt megértését, akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd, Te hogyan tennéd! Mert meghatároz minket az, amire emlékezünk (és az is, amit elfelejtünk). A kihívás: az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából azt kérjük tőled, hogy gondolkozz el azon, hogy okos eszközök és általában a digitális technológia segítségével hogyan tehetnénk az egykori fiatalok forradalmának történetét közérthetőbbé, közelibbé és értelmezhetőbbé a TE generációd számára.

You shall not pass!