Pécsi Tudományegyetem

Tanárképző Központ

 

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PEDAGÓGUSKÉPZŐ FÓRUM ÜLÉSE 2019. ÁPRILIS 30.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum ülése

Az ülés időpontja: 2019. április 30. (kedd) 10:00 óra

Az ülés helyszíne: 7622 Pécs, Universitas u. 2/A.

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (mélyföldszinti előadóterem)

A rendezvény célja a régió köznevelési intézményei és pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményei közötti együttműködés tovább fejlesztése, a pedagógusképzés aktuális kérdéseinek regionális szintű megvitatása.

 

 

Újabb ülést tart a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja2019. április 30-án tartja következő rendezvényét a dél-dunántúli régió köznevelési és pedagógusképzést folytató felsőoktatási szakemberei számára. A Fórum ismét jó lehetőséget teremt a régió pedagógusképzési felsőoktatási szakembereinek, a gyakorló- és partnerintézményi vezetőknek, intézményfenntartóknak a személyes találkozásra, kapcsolatépítésre, a hálózati együttműködés erősítésére.

A tavaszi ülés központi témája: A felsőoktatási intézmények és a köznevelési intézmények, azok fenntartóinak együttműködése a pedagógus utánpótlás biztosítása érdekében.

A 2016-ban létrehozott Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem által közösen kidolgozott stratégia alapján működik. A Fórum hosszú távú célja a köznevelési és a pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményrendszer kapcsolatának fejlesztése, a pedagógusképzés korszerűsítése, az ehhez szükséges szakmai feltételek megteremtése, valamint a kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése. A Fórumban való közreműködésre meghívást kapnak a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem pedagógusképzési szakemberei, a dél-dunántúli tankerületi központok és pedagógiai oktatási központok vezetői, a két egyetem pedagógusképzésben együttműködő gyakorló- és partnerintézményeinek igazgatói.

A Fórum első részében a két Egyetem pedagógusképzésért felelős vezetője tart vitaindító előadást, ad helyzetképet a köznevelés személyi feltételeinek biztosításáról, a hallgatói utánpótlás és a dél-dunántúli régióban nyugdíjba vonuló pedagógusok létszámának várható alakulásáról.

A Fórum második részében pódiumbeszélgetések keretében vitatják meg a résztvevők a tanár-; óvodapedagógus-; tanító- és gyógypedagógus ellátottság kérdését.

A Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum működéséről a Tanárképző Központ honlapján található további információ: http://tanarkepzokozpont.pte.hu/

 

Az ülésen való részvétel meghívás útján regisztrációhoz kötött.

 

 

magyar
Esemény dátum: 
kedd, 2019, április 30 - 09:30 - 13:00
You shall not pass!