MESSZEHANGZÓ TEHETSÉGEK FELHÍVÁS

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány független, önfenntartó, alulról jövő kezdeményezésként 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, felső tagozatos gyermekeket - teljesen ingyenesen - iskolán kívüli tehetséggondozó programokban részesítsen. A több szakmai elismeréssel is díjazott tehetséggondozó programunkban három fő területre helyezzük a hangsúlyt - a művészetekre, sportra és a természettudományokra.

 

Alapítványunkkal  a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központban 2016. május 23. és 28. között nem mindennapi jótékonysági Guinness-rekord-kísérletet tervezünk. A rekord a legmagasabb fa építőjáték torony megépítését tűzte ki célul, mellyel a mérnöki tudományok előtt tisztelgünk. Május 25. és 27. között délelőttönként (10h-12h) a „Messzehangzó Vetélkedőn” rendhagyó természetismeret óra keretében kerül bemutatásra a diákoknak, hogy az építészet több, mint technikai ismeretek és műszaki számok halmaza. A 250 meghívott gyermek az építés művészetének olyan fizikai törvényszerűségeit ismerheti meg, amelyek megvilágítják, hogy miért nem omlik össze a pisai ferde torony, hogyan (nem) érdemes hidat építeni vagy mitől földrengés biztos egy felhőkarcoló. 

A rekord felállítását célzó torony építése május 27-én este 21:00-kor kezdődik, míg az elkészült építmény ledöntésére május 28-án délután kerül sor.

Az építésnél felhasznált 100 doboz építőjátékot  az Alapítvány 40 hátrányos helyzetű településen lévő, illetve sajátos nevelésű igényű (SNI) gyerekeket oktató iskola között fogja szétosztani a rekord-kísérletet követően.

 

A program megvalósításához játékos az építészet és a fizika iránt érdeklődő önkénteseket keresünk a közös fejlesztő játékban való részvételre, ahol a program során a  népszerű KAPLA francia építőjáték használatával, a meghívott 10-12 éves gyermekek egy-egy csoportjával feladatokat oldanak majd meg a segítő jelentkezők.

 

Szeretettel várjuk azon önkéntesek jelentkezését is, akik kellően precízek, és szeretik a kihívásokat, így május 27-én este a torony megépítésében és a rekord felállításában 10 m magasságban is bátran segédkeznének. Jelentkezni az online felületen, vagy a

​ ​messzehangzo.iroda@gmail.com címen tudnak.

 

 

Kérjük, hogy támogassák a kezdeményezésünket és a  rendelkezésükre álló felületeiken és csatornáikon tegyék közzé a felhívásunkat.

 

Keressenek bizalommal, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szükségük.

 

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket a kezdeményezésünkkel, várva visszajelzésüket, tisztelettel,

 

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Akkreditált Kiváló Tehetségpont, a Pécsi Tudományegyetem Partnerintézménye

1011 Budapest, Hunyadi J. út 13.  Tel: 061/225-3582 Mobil: 20/665-9996

www.messzehangzo.hu

www.facebook.com/messzehangzo

1%-kal a sokszínű tehetségekért! - Adószámunk: 18131354-1-41
Támogassa Ön is jótékonysági Guinness-rekord-kísérletünket!

You shall not pass!