Pécsi Tudományegyetem

Tanárképző Központ

 

ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTEK A LEGKIVÁLÓBB MENTOROK

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Elismerésben részesültek a legkiválóbb mentorok  

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja újabb Mentor Fórumot rendezett augusztus 29-én a tanárképzés szakmai gyakorlataiban résztvevő köznevelési és felsőoktatási szakemberek számára.

A most megrendezésre kerülő Fórum kiemelt eseménye volt, hogy először került sor Az Év Vezetőtanára, Az Év Mentortanára és Az Év Mentorpedagógusa kitüntetések ünnepélyes átadására. A kitüntetéseket a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának Tanácsa alapította 2018-ban azzal a céllal, hogy a hallgatók mentorálásában vagy a hallgatók gyakorlatának a vezetésében tartósan kiemelkedő színvonalú, példa értékű munkát végző, köznevelésben dolgozó pedagógusok munkáját elismerje.

2018-ban, az alapítás évében AZ ÉV VEZETŐTANÁRA kitüntető címet Rózsahegyi Ágnes mesterpedagógus, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda vezetőtanára kapta, AZ ÉV MENTORTANÁRA Dancsházy-Nagy Ágnes mesterpedagógus, a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium nevelőtanára, és AZ ÉV MENTORPEDAGÓGUSA Runyai Zsuzsanna szakvezető, a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda tanítója lett. A díjak átadására a meghívott köznevelési és felsőoktatási szakemberek jelenlétében került sor.

 

 

 

A Mentor Fórumok célja a tanárképzésben gyakorlatot vezető és gyakorlatot mentoráló pedagógusok, intézményvezetők tájékoztatása, információk megosztása az iskolai gyakorlatokról, szekcióüléseken a szakképzettségek diszciplináris, szakmódszertani és tanári felkészítésben résztvevő oktatóinak tapasztalatcseréje, a képzésekkel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatása. A szekcióülések előtt Dr. Gerner Zsuzsanna főigazgató értékelte az előző tanévben végzett munkát, a tanárképzés fejlesztésében tett intézkedéseket, felvázolta a következő feladatokat, melyek megoldásához kérte a képzőhely oktatói és a gyakorlóhelyek pedagógusai közötti még szorosabb együttműködést. A szekciók tantárgyak, tantárgycsoportok alapján szerveződtek, jó alkalmat adtak a szakképzettségek diszciplináris, szakmódszertani és tanári felkészítésben résztvevő oktatóinak tapasztalatcseréje, a képzésekkel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására. A Mentor Fórum a szekciókban elhangzott főbb észrevételek, javaslatok összegzésével zárult.

 

A fotót készítette: Hámori Gábor

Az UNIV TV tudósítása: https://youtu.be/iRqTZRWztxE

PANNON TV (6. PERC) Tudósítása:

https://www.youtube.com/watch?v=kdQIN11DYJ4

UNIVPÉCS hírportál

http://univpecs.com/egyetemi_elet/tanar_szakos_vagy_mostantol_jobb_lesz_neked

http://univpecs.com/egyetemi_elet/nyitottsag

DUNÁNTÚLI NAPLÓ

2018. AUGUSZTUS 30.

A fotógaléria megtekinthető: 

http://tanarkepzokozpont.pte.hu/mentor-forum-2018-augusztus-29-0

 

 

You shall not pass!