Pécsi Tudományegyetem

Tanárképző Központ

 

MENTOR FÓRUM 2018. augusztus 29.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Mentor Fórum az eredményesebb tanárképzésért

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja újabb Mentor Fórumot rendez augusztus 29-én a tanárképzés szakmai gyakorlataiban résztvevő köznevelési és felsőoktatási szakemberek számára.

A Tanárképző Központ minden tanévben két alkalommal, tanévkezdéskor és tanévzáráskor szervezi meg ezt a fontos szakmai rendezvényt. A résztvevők a neveléstudomány, a szakmódszertan oktatói, gyakorló iskolai vezetőtanárok és a partnerintézmények mentorpedagógusai, a hallgatói önkormányzatok képviselői. A meghívottak plenáris előadásokat hallgathatnak meg a tanárképzés, az iskolai gyakorlatok aktuális kérdéseiről, szekciókban oszthatják meg a tapasztalataikat és fogalmazhatnak meg fejlesztési javaslatokat a képzőhely számára. A szekciók tantárgyak, tantárgycsoportok alapján szerveződnek, jó alkalmat adnak a szakképzettségek diszciplináris, szakmódszertani és tanári felkészítésben résztvevő oktatóinak tapasztalatcseréje, a képzésekkel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatása.

A most megrendezésre kerülő Fórum kiemelt eseménye lesz, hogy először kerül sor Az Év Vezetőtanára, Az Év Mentortanára és Az Év Mentorpedagógusa kitüntetések ünnepélyes átadása. A kitüntetéseket a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának Tanácsa alapította 2018-ban azzal a céllal, hogy a hallgatók mentorálásában vagy a hallgatók gyakorlatának a vezetésében tartósan kiemelkedő színvonalú, példa értékű munkát végző, köznevelésben dolgozó pedagógusok munkáját elismerje. A Tanács a kitüntetések adományozásáról, annak rendjéről külön egyetemi szabályzatot fogadott el, mely szabályzat alapján évről évre szeretné a legjobb munkát végző vezető- és mentorpedagógusokat jutalmazni.

A Mentor Fórum a szekciókban elhangzott főbb észrevételek, javaslatok összegzésével zárul.

 

MEGHÍVÓ

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja tisztelettel meghívja tanévindító

 MENTOR FÓRUM

rendezvényére.

 

A rendezvény célja a gyakorlatvezető/mentoráló pedagógusok, intézményvezetők tájékoztatása, információk megosztása az iskolai gyakorlatokról. A szekcióüléseken a szakképzettségek diszciplináris, szakmódszertani és tanári felkészítésben résztvevő oktatóinak tapasztalatcseréje, a képzésekkel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatása.

 

A meghívottak köre a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda vezetőtanárai, mentortanárai, a partnerintézmények gyakorlatvezető mentortanárai, a tanári felkészítés oktatói, szakfelelős és szakmódszertanos oktatók, a hallgatókat befogadó iskolák igazgatói, oktatásszervezők, a köznevelés és a felsőoktatás érintett vezetői.

A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 29. (szerda) 14:00 –17:00 óra

Helyszíne: PTE  Vargha Damján Konferenciaterem A/338 terem,  7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

A rendezvény programja:

14:00–14:20: Megnyitó, köszöntő

Prof. Dr. Péley Bernadette, a PTE oktatási rektorhelyettese

Turi Katalin, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatója

Dr. Gerner Zsuzsanna, a PTE Tanárképző Központ főigazgatója

14:20–14:40: Az Év Vezetőtanára Az Év Mentortanára, Az Év Mentorpedagógusa kitüntetések átadása

14:40 – 15:00: A díjazottak köszöntése, büfé

15:00 – 16:00: Szekcióülések

16:15 – 17:00: Szekció beszámolók, összegzés, a rendezvény zárása

 

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött!

 

Kapcsolódó sajtóhír:  https://www.pecsma.hu/hirzona/pte-n-sokat-tesznek-az-eredmenyesebb-tanar...

 

 

You shall not pass!