PTE önálló szervezeti egység

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A Tanárképző Központ (TK) az Egyetem önálló szervezeteként működik. Szakmai és törvényességi felügyeletét a rektor látja el az oktatásért felelős rektorhelyettesen keresztül, a Szenátus által jóváhagyott gazdálkodási keretek között.

A Tanárképző Központ biztosítja egyetemen a pedagógus- és tanárképzés szakmai, tartalmi, szervezeti és tudományos feladatainak összehangolását, valamint az elméleti és gyakorlati képzés szervezését. A Tanárképző Központ tevékenysége a pedagógus -és tanárképzés valamennyi képzési szintjén (alapképzés, mesterképzés, szakirányú továbbképzés, pedagógus továbbképzés, a tanárképzéssel kapcsolatos gyakorlati képzés, felsőoktatási szakképzés) megvalósuló képzésre kiterjed.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja székhelye és irodája az egyetem Rektori Hivatalában található, címe: 7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.

A Tanárképző Központ a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi képzési központjában alközpontot is működtet. Az Alsófokú Pedagógusképző Központ (APA) feladatai: a PTE KPVK Pedagógusképző Intézetéhez tartozó alapképzési (BA) szakok (csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, óvodapedagógus német nemzetiségi szakiránnyal, tanító, tanító német nemzetiségi szakiránnyal) támogatása, az alapfokú pedagógusképzés tartalmi, szervezeti és tudományos feladatainak összehangolása, az elméleti és gyakorlati képzés szervezése, továbbképzések indítása.

 

Főigazgatója:
 

2015. január 1. – 2017. április 28. 

Prof. Dr. Font Márta habil, DSc, egyetemi tanár

 

2017. április 29. –

Dr. habil Gerner Zsuzsanna PhD

 

You shall not pass!